Ένα νέο έργο σχετικά με το κυκλικό design μόλις ξεκίνησε!

Το έργο DESICE μόλις ξεκίνησε και στις 4.4.2024 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση του εταιρικού σχήματος. To DESICE στοχεύει στη βελτίωση των τοπικών και περιφερειακών πολιτικών στον τομέα της κυκλικής οικονομίας, δίνοντας ειδική έμφαση στην ενίσχυση των ικανοτήτων των σχεδιαστών και του δημιουργικού τομέα. Οι δράσεις του έργου αναμένεται να οδηγήσουν σε οφέλη για τις περιφέρειες που συμμετέχουν στο έργο, όπως είναι η βελτίωση του σχεδιασμού προϊόντων, η ανάπτυξη καινοτομιών και η βελτίωση της διαχείρισης των αλυσίδων εφοδιασμού.

Το κύριο ζήτημα που αντιμετωπίζει το έργο είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εκάστοτε τοπικές αρχές αναφορικά με τη μετάβασή τους σε ένα κυκλικό οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης. Οι προκλήσεις αυτές μπορεί να οφείλονται σε οικονομικούς περιορισμούς, ελλείψεις προσωπικού, ανάγκη για νέες τεχνολογίες και δημιουργία νέων επιχειρηματικών μοντέλων. Το έργο στοχεύει στην αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων μέσω του εντοπισμού καλών πρακτικών και καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων σχετικών με τον κυκλικό σχεδιασμό προϊόντων και υπηρεσιών, κάτι το οποίο θα οδηγήσει σε αλλαγές πολιτικής στις περιφέρειες και Δήμους που συμμετέχουν στο έργο.

Το DESICE αποτελεί συνεργασία μεταξύ 8 εταίρων από 7 διαφορετικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα INTERREG Europe, έχοντας συνολικό προϋπολογισμό 1.585.500 ευρώ. Η διάρκεια του έργου είναι 51 μήνες, ξεκινώντας από τον Απρίλιο του 2024 έως τον Ιούνιο του 2028. Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.-Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ο επικεφαλής εταίρος του έργου και συμμετέχει στο εταιρικό σχήμα με τον Δήμο Θεσσαλονίκης ως εταίρο του έργου.

Επόμενο βήμα είναι η οργάνωση της πρώτης δια ζώσης συνάντησης του εταιρικού σχήματος στις 3 και 4 Ιουνίου 2024, στη Θεσσαλονίκη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο, πατήστε εδώ.