Το άγχος των εξετάσεων και ο ρόλος των γονέων: Ημερίδα του Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Μαθητών και Γονέων Δήμου Θέρμης

Την τελευταία ημερίδα για το σχολικό έτος 2022-23, ανακοινώνουν η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και ειδικότερα το Τμήμα Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Σχολικών Μονάδων και Σχολικών Επιτροπών, σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., και προσκαλούν γονείς και κηδεμόνες να παρευρεθούν στο Κέντρο Πολιτισμού Πλαγιαρίου, τη Δευτέρα 8 Μαΐου και ώρα 17.30.

Όλοι γνωρίζουμε πως το άγχος είναι μια αυτόματη, φυσιολογική, σωματική και ψυχική αντίδραση, που σε ένα βαθμό δρα ευεργετικά, ενεργοποιώντας το άτομο να ανταπεξέλθει στις όποιες καταστάσεις και προκλητικές φάσεις της ζωής του, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτύχει τους στόχους του.

Όταν όμως το άγχος είναι έντονο, περιορίζει τις δραστηριότητες του ατόμου και την πραγματική ικανότητα του για επίδοση και τότε το άτομο νιώθει ανίκανο να ανταπεξέλθει στη συγκεκριμένη απαιτητική κατάσταση.

Η ημερίδα «Στον παλμό των ενδοσχολικών και πανελληνίων εξετάσεων» στοχεύει να παρέχει ενημέρωση και να ευαισθητοποιήσει τους γονείς για τα συναισθήματα που έχουν μαθητές και μαθήτριες πριν και κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, να βοηθήσει τους γονείς να συμπαρασταθούν στα παιδιά τους παρέχοντας συναισθηματική και ψυχολογική στήριξη ώστε να διαχειριστούν πιο λειτουργικά τις απαιτητικές καταστάσεις της περιόδου των εξετάσεων.

Οι εισηγητές, άτομα με αποδεδειγμένη επαγγελματική και διδακτική εμπειρία, θα αναπτύξουν αναλυτικά:

  • τα κύρια αίτια του άγχους εξετάσεων των μαθητών/τριών και οι συνέπειές του,
  • τις προσδοκίες των γονιών σε σχέση με σχολικές επιδόσεις των παιδιών τους και πώς μπορούν να διαχειριστούν το δικό τους άγχος,
  • Μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν το παιδί τους να διαχειριστεί αποτελεσματικά το άγχος των εξετάσεων;
  • Πώς μπορούν οι γονείς να υποστηρίξουν το παιδί στις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές του αποφάσεις

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση.

Σας περιμένουμε!

Πρόσκληση-Πρόγραμμα

Αφίσα