Θεματική Ημερίδα: «ο Έφηβος Σήμερα…»

Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης θα διεξαχθεί θεματική ημερίδα με θέμα:

«Ο έφηβος σήμερα…»

Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Λειτουργία Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Μαθητών και Γονέων του Δήμου Θέρμης» που υλοποιούν η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και ειδικότερα το Τμήμα Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Σχολικών Μονάδων και Σχολικών Επιτροπών σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Tην εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Θέρμης κ. Στυλιανός Αποστόλου και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., κ. Σωκράτης Σαμαράς.

Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς και σε όλους τους ενδιαφερόμενους που φροντίζουν/στηρίζουν εφήβους.

Στόχος της είναι η έγκυρη ενημέρωση σε σημαντικά ζητήματα που άπτονται της ομαλής εξέλιξης εφήβων και η ανάδειξη προβλημάτων που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τις επιδόσεις και την πρόοδο των μαθητών/τριών και την κοινωνική ανάπτυξη τους. Απώτερος στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και ενδυνάμωση των συμμετεχόντων στη διαχείριση και επίλυση θεμάτων της καθημερινότητας καθώς και η πρόληψη εμφάνισης αρνητικών συμπεριφορών.

Η ημερίδα περιλαμβάνει διαλέξεις, στη διάρκεια των οποίων οι ομιλητές θα αναφερθούν στη σχέση του εφήβου με την εκπαίδευση και στη διαμόρφωση των οικογενειακών σχέσεων κατά την περίοδο της εφηβείας. Επιπλέον, θα συζητηθεί πως μπορούν γονείς και εκπαιδευτικοί να προλάβουν, να βοηθήσουν ή /και να αντιμετωπίσουν την υιοθέτηση ριψοκίνδυνων συμπεριφορών από την πλευρά των εφήβων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από τους συμμετέχοντες.

Σας περιμένουμε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 17:00 – 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης (Καραολή και Δημητρίου & Καπετάν Χάψα).

Πρόγραμμα ημερίδας

Αφίσα ημερίδας