Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., ως επικεφαλής εταίρος του έργου MedSeaRise, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg EuroMED, σας προσκαλεί σε ενημερωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025, και ώρα 11:00 – 13:00, στο September Hotel, Ασκληπιού 16-18, Θεσσαλονίκη (περιοχή ΙΚΕΑ).
Το έργο MedSeaRise αποτελεί ερευνητική πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην ανάπτυξη ολοκληρωμένης μεθοδολογίας η οποία λαμβάνει υπόψη τόσο τις ανθρώπινες δραστηριότητες όσο και τα οικοσυστήματα που εκτίθενται στους κινδύνους από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας. Στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου καθώς και η μεθοδολογία που αναπτύχθηκε, η οποία αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στη βελτίωση των εκτιμήσεων κινδύνου σε όλες τις χώρες της Μεσογείου.
Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστεί η μελέτη που εκπονήθηκε από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, από τους Δρ. Μακρή Χρήστο και Δρ. Ανδρουλιδάκη Γιάννη, η οποία εστιάζει στην αποτύπωση των κινδύνων που ενδέχεται να προκύψουν από ανθρωπογενείς παράγοντες στο παράκτιο μέτωπο του Δήμου Καλαμαριάς, βάσει των σεναρίων ανόδου της στάθμης της θάλασσας που αναπτύχθηκαν από τους εταίρους του έργου MedSeaRise.
Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο παρακάτω σύνδεσμο:
https://forms.gle/AhV3trtncT8xN2PY6


