Συνάντηση του εταιρικού σχήματος του έργου “PROACTsme – Applied Data Science and AI for proactive SME Service” στη Βαρσοβία

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. φιλοξενήθηκε από τους Πολωνούς εταίρους του έργου Interreg Europe PROACTsme, Mazovia Development Agency και Marshal’s Office of the Mazovian Voivodeship κατά τη διάρκεια της τρίτης δια ζώσης προγραμματισμένης συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 7 και 8 Φεβρουαρίου 2024 στη Βαρσοβία.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της διήμερης συνάντησης, οι συνεργάτες του PROACTsme συζήτησαν την πρόοδο του έργου από την αρχή του μέχρι σήμερα. Επιπλέον, το εταιρικό σχήμα καθόρισε κοινές ημερομηνίες και προθεσμίες για τις δράσεις του έργου για το επόμενο εξάμηνο υλοποίησης. Τέλος, παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές τόσο από την πόλη της Βαρσοβίας όσο και από την Πολωνία γενικότερα.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της συνάντησης, το εταιρικό σχήμα επισκέφθηκε τα γραφεία της ARMSA (Agencja Rozwoju Mazowsza S.A) όπου οι εταίροι του έργου είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαδραστικά workshops τα συμπεράσματα των οποίων θα συμπεριληφθούν σε μία εκτενή αναφορά σχετικά με τις δυσκολίες που παρουσιάζονται κατά την εφαρμογή της ΑΙ στις δημόσιες υπηρεσίες.

Τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. εκπροσώπησε ο κος Χρήστος Παπάντος project manager του έργου, ενώ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η οποία συμμετέχει ως Συνεργαζόμενος Εταίρος στο Έργο, συμμετείχε η κα Ευδοκία Μάγγου από το Τμήμα Υποστήριξης Καινοτομίας της Διεύθυνσης Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας.

Το έργο PROACTsme ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023 έχοντας ως στόχο να προωθήσει τη βελτίωση των πολιτικών εργαλείων για να διευκολύνει την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής διοίκησης, επικεντρώνοντας κυρίως στην προορατικότητα, προκειμένου να προσφέρει πιο έξυπνες δημόσιες υπηρεσίες που, συνολικά, θα προωθήσουν την οικονομική δραστηριότητα.

Στο εταιρικό σχήμα του έργου συμμετέχουν οι ακόλουθοι οργανισμοί:

  1. Office of Business Management – Ισπανία (Επικεφαλής εταίρους)
  2. Møre and Romsdal County Council– Νορβηγία
  3. Public Institution Lithuanian Innovation Centre – Λιθουανία
  4. Marshal’s Office of the Mazovian Voivodeship– Πολωνία
  5. Mazovia Development Agency– Πολωνία
  6. Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.) – Ελλάδα
  7. University of Limerick – Ιρλανδία
  8. CECOT Innovation Foundation – Ισπανία

To έργο ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023 ενώ η συνολική διάρκεια του θα είναι 36 μήνες. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο 1.515.448,00 €.