Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Μαθητών και Γονέων Δήμου Θέρμης: ολοκλήρωση δράσεων

Ολοκληρώθηκαν και φέτος οι δράσεις του προγράμματος «Λειτουργία Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης μαθητών και γονέων», που υλοποιούν διαχρονικά η Διεύθυνση Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Δήμου Θέρμης και ειδικότερα το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Σχολικών Μονάδων και Σχολικών Επιτροπών σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.». Ο στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει σε μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και γονείς την κατάλληλη υποστήριξη, ώστε να επιτυγχάνεται αποτελεσματική επικοινωνία και καλύτερες σχέσεις των μελών της σχολικής και της οικογενειακής κοινότητας επετεύχθη.

Ο Δήμος Θέρμης μέσω του προγράμματος του Συμβουλευτικού Σταθμού στηρίζει τους δημότες του στην εύρεση βέλτιστου τρόπου αντιμετώπισης θεμάτων, προβλημάτων ή απλών ανησυχιών σε σχέση με τα παιδιά. Αυτό αποδεικνύεται από τη συμμετοχή γονέων, μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών στις δράσεις που υλοποιήθηκαν, όπως αυτές ακολουθούν:

 • 230 συνεδρίες συμβουλευτικής, όπου 188 ατομικές, 42 οικογενειακές. Οι 20 ήταν μέσω (βίντεο)κλήσης στο viber, και οι 210 με φυσική παρουσία στα γραφεία της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε
 • 191 αιτήσεις στις Σχολές Γονέων, όπου και υλοποιήθηκαν 8 σχολές γονέων: 3 για γονείς με παιδιά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, 2 για γονείς με παιδιά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, 2 για γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Θέρμης και 1 σχολή γονέων, με δια ζώσης συναντήσεις, για γονείς με παιδιά προεφηβικής ηλικίας
 • 4 θεματικές ημερίδες όπου συμμετείχαν 148 γονείς:
  – «Ο έφηβος σήμερα», στις 23.11.2022, στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης.
  – «Παιδιά και έφηβοι: Μεγαλώνοντας σε έναν ψηφιακό κόσμο», στις 20.02.2023, στην Αίθουσα Συμβουλίου Κοινότητας Τριλόφου.
  – «Εξαρτησιογόνες ουσίες στην παιδική και εφηβική ηλικία», στις 24.04.2023, στην αίθουσα Συμβουλίου Κοινότητα Βασιλικών.
  – «Στον παλμό των ενδοσχολικών και πανελληνίων εξετάσεων», στις 08.05.2023, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πλαγιαρίου.
 • 2 προγράμματα επιμόρφωσης 25 εκπαιδευτικών, 6ωρης διάρκειας, με στόχο την ενδυνάμωση τους:
  – «Εκπαιδευτικός: η ήρεμη δύναμη», τον Νοέμβριο 2022,στο γυμνάσιο Βασιλικών
  – «Ενίσχυση του κύρους των εκπαιδευτικών», τον Φεβρουάριο 2023, στο δημοτικό σχολείο Νέου Ρυσίου
 • Τέλος, 275 μαθητές και μαθήτριες του 1ου και 2ου γυμνάσιου Μίκρας και του 3ου γυμνάσιου Θέρμης, αριθμός ρεκόρ, συμμετείχαν ενεργά στις 3 συναντήσεις σε θέμα ‘Διαπροσωπικές Σχέσεις και Σεξουαλικότητα στην εφηβεία’ με στόχο την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων των μαθητών.

Το κλειδί για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος ήταν η αμέριστη συμπαράσταση και συνεργασία της Διοίκησης του Δήμου, καθώς και των διευθυντών, εκπαιδευτικών και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά!

Η θετική ανατροφοδότηση των συμμετεχόντων, μας βοηθά να βελτιωθούμε και να σχεδιάσουμε μία νέα σειρά δράσεων για την επόμενη σχολική χρονιά, ώστε να έρθουμε ακόμα πιο κοντά στις ανάγκες γονέων, μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών του δήμου Θέρμης.

Ξανά κοντά σας τον Σεπτέμβριο με νέες δράσεις!

♦ Μέχρι τότε για οποιαδήποτε ανάγκη/ανησυχία/προβληματισμό μπορείτε να καλείτε στο 2310463930