Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα “Δράσεις πολιτών για το κλίμα και τη βιοποικιλότητα”

Η ημερίδα “Δράσεις πολιτών για το κλίμα και τη βιοποικιλότητα” διεξήχθη την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023 στον Πολυχώρο WE (Λεωφόρος 3ης Σεπτεμβρίου & Γρ. Λαμπράκη 54636, Θεσσαλονίκη). Η ημερίδα οργανώθηκε στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου από το Πρόγραμμα Erasmus+ έργου “Climate Champions: Local Learning Communities” ως η τελική εκδήλωση του έργου σε τοπικό επίπεδο.

Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων, τοπικών φορέων, φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης, ΜΚΟ καθώς και απλοί πολίτες, ενδιαφερόμενοι για το κλίμα και τη βιοποικιλότητα. Την ημερίδα συντόνισε η κα. Βασιλική Παπαδοπούλου, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. και χαιρέτισε ο κ. Σωκράτης Σαμαράς, πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. Στη συνέχεια ο κ. Χαράλαμπος Βασιλειάδης, εκπρόσωπος της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. παρουσίασε τους κύριους στόχους και αποτελέσματα του έργου. Ο κ. Περικλής Χατζηνάκος, ως υπεύθυνος τους Περιβαλλοντικού Γραφείου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ανέλυσε τον αντίκτυπο και τις δράσεις οι οποίες οργανώνονται στο Πανεπιστήμιο καθώς και τις δράσεις σχετικές με το περιβάλλον και τον αστικό σχεδιασμό της περιβαλλοντικής οργάνωσης Mamagea, δίνοντας έμφαση στην πρωτοβουλία του βρώσιμου δάσους και τις δράσεις ευαισθητοποίησης σε σχολεία της Θεσσαλονίκης. Η κα. Σταματία Πετρίδου έκανε μια αναλυτική παρουσίαση της μεθοδολογίας της Θεωρίας της Αλλαγής, περιγράφοντας τα βήματα για την οργάνωση περιβαλλοντικών και κοινωνικών δράσεων. Ο κ. Φίλιππος Ναχμίας, εκπρόσωπος της οργάνωσης Incommon, παρουσίασε τις δράσεις του οργανισμού σχετικές με την κυκλική οικονομία, την ανακύκλωση καφέ και την κομποστοποίηση. Τέλος, η κα. Αγγελική Κοσμά, εκπρόσωπος της οργάνωσης κοινωνικής καινοτομίας Among, παρουσίασε τα βήματα της σύστασης κοινοτήτων καθώς και την πρωτοβουλία Together. Μετά το πέρας των παρουσιάσεων, αφιερώθηκε χρόνος για συζήτηση και δικτύωση των παρευρισκόμενων σε θέματα του κλίματος, της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας.

Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. συμμετέχει στο έργο ως εταίρος μαζί με ακόμη 5 φορείς από 4 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ιρλανδία, Δανία, Βουλγαρία και Πορτογαλία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. καθώς και την ιστοσελίδα του έργου.