Ημερίδα για την Ενεργειακή Φτώχεια του κόμβου EPAH

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε από την Ανατολική Α.Ε. Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης ημερίδα με θέμα την Ενεργειακή Φτώχεια στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου Energy Poverty Advisory Hub (EPAH).

Την εκδήλωση χαιρέτισαν εκ μέρους του Δ. Αμπελοκήπων – Μενεμένης ο Γενικός Γραμματέας κ. Αθανάσιος Παπαγεωργίου και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. κ. Σωκράτης Σαμαράς.

Η έναρξη της Ημερίδας έγινε με την παρουσίαση της κ. Μαρίας Σπυράκη, ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και μέλος των επιτροπών ENVI και ITRE για την υφιστάμενη κατάσταση στην Θεσσαλονίκη καθώς και για τα Ευρωπαϊκά μέτρα για την αντιμετώπιση της Ενεργειακής Κρίσης, ενώ ακολούθησε η ομιλία του κ. Παπαγεωργίου, Γενικού Γραμματέα του Δήμου ο οποίος αναφέρθηκε στις δράσεις του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει ο Δήμος αναφορικά με την εξοικονόμηση ενέργειας και την καταπολέμηση της Ενεργειακής Φτώχειας.

Στη συνέχεια η κ. Αλίς Κοροβέση, διευθύντρια του Ινστιτούτου Κτιρίων Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης ΙΝΖΕΒ, παρουσίασε αποτελεσματικές πολιτικές για την αντιμετώπιση της Ενεργειακής Φτώχειας και το παράδειγμα του Δ. Αμπελοκήπων – Μενεμένης ενώ το δεύτερο μέρος της Ημερίδας άνοιξε η κ Ναταλία Μποέμη, διδάκτωρ του ΑΠΘ από το Εργαστήριο Κατασκευής Συσκευών Διεργασιών η οποία και παρουσίασε τη μελέτη της επίδρασης της οικονομικής ύφεσης στην ενεργειακή κατάσταση των νοικοκυριών.

Ακολούθησε η παρουσίαση του Εγχειριδίου Διάγνωσης και Καταπολέμησης της Ενεργειακής Φτώχειας εκ μέρους της κ. Αθηνάς Πανά, μέλος της ομάδας έργου EPAH από την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. ενώ η Ημερίδα έκλεισε με την παρουσίαση της κ. Κυριακής Μεταξά, Υπεύθυνη Προγράμματος Οικολογίας του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ με θέμα τον κοινωνικό αντίκτυπο των Ενεργειακών Κοινοτήτων.

Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Ιάκωβος Σαρηγιάννης, Γενικός διευθυντής της Ανατολική Α.Ε.

Παρουσιάσεις εκδήλωσης: