Η βράβευση του 6ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας με θέμα: «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ – ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΡΩΝ»

Με την απονομή των δύο βραβείων για μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και Λυκείου και των δέκα επαίνων στις φωτογραφίες που ξεχώρισαν, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα: «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ – ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΡΩΝ», που οργάνωσε για 6η συνεχή χρονιά η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το απόγευμα της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου 2023 στον πολυχώρο WE, σε μια λιτή & ζεστή εκδήλωση ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ και αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Δήμου Θέρμης Σωκράτης Σαμαράς, υποδέχθηκε μαθητές, μαθήτριες γονείς και εκπαιδευτικούς παρουσιάζοντας την εταιρεία ενώ παρακολουθήσαμε μια μικρή αναδρομή για το ξεκίνημα, την πορεία του διαγωνισμού και τις φωτογραφίες που ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν από το 2017 έως σήμερα μέσα από την παρουσίαση της Νατάσας Ριζοπούλου υπεύθυνης δράσεων ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον.

Οι 67 μαθητές και μαθήτριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από 32 Λύκεια και Γυμνάσια της ΠΚΜ, με 163 φωτογραφίες τους από την Κεντρική Μακεδονία πέτυχαν μέσα από τα δικά τους κλικ να προσεγγίσουν σχεδόν τους περισσότερους από τους 17 στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης καθιστώντας δύσκολο το έργο της κριτικής επιτροπής στην τελική επιλογή της, όπως ανέφερε παίρνοντας τον λόγο το μέλος της κριτικής επιτροπής Αριστείδης Κωνσταντινίδης Εκπαιδευτικός, Μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΕΠΕΑ Θέρμης.

Είχαμε τη χαρά να δούμε όλες τις διαγωνιζόμενες φωτογραφίες και στη συνέχεια το λόγο πήραν παιδιά που συμμετείχαν στον διαγωνισμό εκφράζοντας την γνώμη αλλά και τα συναισθήματά τους για την όλη διαδικασία.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τα βραβεία και τους επαίνους έδωσε τέλος στην αγωνία των συμμετεχόντων και σκόρπισε χαρά και χαμόγελα στα παιδιά που κέρδισαν. Τα δύο βραβεία απονεμήθηκαν στους Κωφοτόλη Κωνσταντίνο, από το Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, Γιάντσιου Στυλιανή, από το Γυμνάσιο Κανταριώτισσας Πιερίας, οι 5 έπαινοι για τους μαθητές/τριες Λυκείων στους Δαρίδη Δημήτριο, από το 1ο ΓΕΛ Καλαμαριάς, Κελέσμητου Σωτηρία, από το ΓΕΛ Ν. Μαρμαρά, Πελίτη Έλλη, από το 1ο ΓΕΛ Θέρμης, Ρίζο Στέργιο, από το ΓΕΛ Νιγρίτας, Σχοινά Πέτρο, από το 1ο ΓΕΛ Χαλκηδόνας και οι 5 έπαινοι για τους μαθητές/τριες Γυμνασίων στους Αμανατίδου Μαρία-Αρετή, από το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς, Αραμπατζή Ίριδα, από το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς, Καλαϊτζίδου Βασιλική, από το 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά, Καπλάνη Αθανάσιο, από το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, Μπεναξίδου Αγγελική, από το Πειραματικό Γυμνάσιο ΠΑΜΑΚ.

Τα βίντεο με όλες τις φωτογραφίες που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, μπορείτε να τα δείτε εδω και τις 12 βραβευμένες, εδώ

Την εκδήλωση έκλεισε ο Γενικός Διευθυντής της Ανατολική ΑΕ Ιάκωβος Σαρηγιάννης ευχαριστώντας όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση αλλά και σε όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίησή της, ανανεώνοντας το ραντεβού για 7η χρονιά.

Ειδική μνεία έγινε και στην κριτική επιτροπή που στηρίζει τον θεσμό από την αρχή (με μικρές αλλαγές στη σύνθεσή της) αποτελούμενη από τους: Γεώργιος Κατσάγγελος, Καθηγητής Σχολής Καλών Τεχνών, τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ, Στυλιανός Ντεξής, Αναπληρωτής Καθηγητής Σχολής Καλών Τεχνών, τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ, Γεωργία Παπαδοπούλου ΕΕΠ, Εργαστήριο Νέων Μέσων τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ, δρ. Αντωνία Δαρδιώτη, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, δρ. Χριστίνα Τσαλίκη Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Μιχελάκη πρώην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και Αριστείδης Κωνσταντινίδης Εκπαιδευτικός, Μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΕΠΕΑ Θέρμης.

Την επιμέλεια και παρουσίαση της εκδήλωσης είχε ο δημοσιογράφος Νίκος Αβουκάτος.

Η Ανατολική ΑΕ ευχαριστεί ιδιαίτερα και συγχαίρει όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, που πήραν μέρος στον διαγωνισμό, τους γονείς και εκπαιδευτικούς των σχολείων τους, καθώς και την κριτική επιτροπή που στήριξαν και βοήθησαν στην πραγματοποίηση του διαγωνισμού.