Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ στο Dobrich της Βουλγαρίας για το έργο BLACK SEA CBC “AGREEN”

Στις 22, 23 και 24 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Dobrich της Βουλγαρίας εκπαίδευση νέων αγροτών, φοιτητών και γεωτεχνικών, με διοργανωτή τον οργανισμό Dobrudzha Agrarian and Business School (DABS). Οι συμμετέχοντες προέρχονταν από τις χώρες που συμμετέχουν στο έργο BLACK SEA CBC AGREEN «Cross-Border Alliance for Climate-Smart and Green Agriculture in the Black Sea Basin» ΕΞΥΠΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ και συγκεκριμένα από Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ρουμανία, Τουρκία και Ελλάδα.

Από την Ελλάδα επιλέχθηκαν δύο φοιτητές Γεωπονίας του ΑΠΘ, η κα Παραδεισοπούλου Βερονίκη και ο κος Παναγιώτης Παπαδόπουλος και ο κ Πολυχρόνης Χρονόπουλος, νέος γεωπόνος, από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βασιλικών. Οι νέοι επιλέχθηκαν μετά από πρόσκληση που ανέβασε η «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.», στην ιστοσελίδα της.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτήκαν στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  1. Προσέγγιση Κλιματικά Έξυπνης Γεωργίας
  2. Αλυσίδες αξίας αγροδιατροφικών προϊόντων ανθεκτικών στο κλίμα
  3. Διαχείριση βιώσιμων αγροκτημάτων
  4. Χρηματοδότηση δραστηριοτήτων Κλιματικά Έξυπνης Γεωργίας
  5. Marketing βιώσιμων αγροτικών προϊόντων
  6. Διεθνές εμπόριο και συνεργασία

Η εκπαίδευση τους πραγματοποιήθηκε από εκπρόσωπους και συνεργάτες του έργου οι οποίοι αποτέλεσαν και την ομάδα που συνέταξε τον εκπαιδευτικό οδηγό με τα αντίστοιχα θέματα.

Οι συμμετέχοντες θα μεταφέρουν την εμπειρία και τις γνώσεις που έλαβαν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τους στη Βουλγαρία, σε τοπικό εργαστήριο διάρκειας μίας ημέρας που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 19 Δεκεμβρίου 2022 από την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. σε συνεργασία με την Σχολή Γεωπονίας του ΑΠΘ.

Από την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ την ομάδα των νέων συνόδευσαν και εκπαιδεύτηκαν παράλληλα με αυτούς, η κ Βασιλική Παπαδοπούλου και η κ Αναστασία Ριζοπούλου.

Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ συμμετέχει στο έργο BLACK SEA CBC “AGREEN” ως εταίρος με συνεργαζόμενο φορέα τον Α.Σ. Βασιλικών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε:
Ιστοσελίδα του έργου: https://agreen-project.eu/
Ιστοσελίδα έργου ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.: http://anatoliki.gr/el/sygxrimatodotoymena-erga/topiki-anaptyksi/913-agreen