Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ, συμμετέχει στην 1η Διεθνή Έκθεση FORWARD GREEN και στο 2ο Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας

Η Ανατολική A.E., Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμμετέχει στην 1η Διεθνή Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας, Forward Green, που διοργανώνεται στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από την HELEXPO, από τις 8 έως τις 10 Ιουνίου 2023 (Περίπτερο 15, ισόγειο, stand A05) και στο 2ο Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας, που διοργανώνεται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, από τις 7 έως τις 10 Ιουνίου.

Με στόχο την υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης, στην ευρύτερη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., θα παρουσιάσει στο πλαίσιο της έκθεσης έργα που υλοποιεί σε συνεργασία με Δήμους της περιοχής και στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων από την Ε.Ε. προγραμμάτων.

Ειδικότερα θα παρουσιασθούν τα αποτελέσματα της διαχείρισης αποβλήτων στην Ανατολική Θεσσαλονίκη καθώς και έργα που αναφέρονται στην ορθολογική διαχείριση αποβλήτων, στην κυκλική οικονομία, την ενεργειακή διαχείριση και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή (ΣΔΑΕΚ, ΣΕΑΚ-ΔηΣΜΕ) και την περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Στη διάρκεια της έκθεσης, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, την Παρασκευή 9 Ιουνίου και ώρα 18:30, στο open stage του Περιπτέρου 15, θα πραγματοποιηθεί εισήγηση με θέμα “το Νέο ΣΥΜΦΩΝΟ ΔΗΜΑΡΧΩΝ για την Ενέργεια και το Κλίμα και ο σχεδιασμός των Δήμων”. Ειδικότερα, θα παρουσιαστούν οι θεσμικές αλλαγές στο ΣΥΜΦΩΝΟ των ΔΗΜΑΡΧΩΝ, ο απαραίτητος σχεδιασμός των Δήμων και η σύνδεση του με τα χρηματοδοτικά εργαλεία της πράσινης μετάβασης.

Παράλληλα, η εταιρεία συμμετέχει, για μια ακόμη χρονιά, με το δημιουργικό-θεματικό εργαστήρι “αλλάζοντας συμπεριφορές ..αλλάζουμε το μέλλον” στο 2ο Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας, με την επωνυμία Thess Green – Thess Clean, που διοργανώνεται στο Περίπτερο 16 της ΔΕΘ, από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου 2023 καθώς και με την παρουσίαση με θέμα «Η διαχείριση αποβλήτων στην Ανατολική Θεσσαλονίκη», στην ημερίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με θέμα «Οι προκλήσεις στο νέο περιβάλλον της Ανακύκλωσης – ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», την Πέμπτη 8 Ιουνίου στις 18:00 στο Περίπτερο 16, που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για ενδιαφερόμενους επαγγελματίες και κοινό, κατόπιν εγγραφής
Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Πέμπτη – Παρασκευή 10:00 – 19:00, Σάββατο 10:00 – 18:00

Πρόσκληση – εγγραφή επισκεπτών
Πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων
Banner εκδήλωσης το Νέο ΣΥΜΦΩΝΟ ΔΗΜΑΡΧΩΝ για την Ενέργεια και το Κλίμα και ο σχεδιασμός των Δήμων
Πρόγραμμα ημερίδας Δήμου Θεσσαλονίκης