Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ στην 2η Διεθνή Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας FORWARD GREEN

Για μια ακόμη χρονιά, συμμετείχε  η Ανατολική A.E., στη Διεθνή Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας, που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από την HELEXPO, από τις 7 έως τις 9 Μαρτίου  2024.

Ένα από τα  κεντρικά θέματα της προβλήθηκαν στο stand  εταιρείας, ήταν η παρουσίαση των πολύ καλών αποτελεσμάτων στη διαχείριση αποβλήτων στους Δήμους της ανατολικής Θεσσαλονίκης το 2022 (Θερμαϊκού, Θέρμης, Καλαμαριάς και Πυλαίας-Χορτιάτη), τόσο όσον αφορά στην ανακύκλωση του μπλε κάδου, όσο και στην εκτροπή από την ταφή, που προσεγγίζει τους στόχους του εθνικού σχεδιασμού για το 2025, παρότι δεν είχε υπήρχε η δυνατότητα διαχείρισης των βιοαποβλήτων στο νομό Θεσσαλονίκης.

Επίσης όσοι επισκέφθηκαν το stand της εταιρείας μας, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα έργα που υλοποιούμε  σε συνεργασία με Δήμους της περιοχής και στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων από την Ε.Ε. προγραμμάτων, σχετικά με κυκλική οικονομία, την ενεργειακή διαχείριση και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, για τα Σχέδια Δράσης Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΔΑΕΚ), τα Σχέδια Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (ΣΕΑΚ), τα Δημοτικά Σχέδια Μείωσης Εκπομπών (ΔηΣΜΕ), καθώς και για τις δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης, ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ Ιάκωβος Σαρηγιάννης, παρουσίασε τα αποτελέσματα της διαχείρισης αποβλήτων στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, σε εκδήλωση της Πολυτεχνικής  Σχολής του ΑΠΘ  με τίτλο «Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων με Σύγχρονες Τεχνολογίες», η οποία φιλοξενήθηκε στο stand της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας.

Την ίδια μέρα στο open stage, η Βασιλική Παπαδοπούλου Διευθύντρια Προγραμματισμού και Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της εταιρείας μας,  παρουσίασε  εισήγηση  με τίτλο  “Εκπομπές CO2e από την ταφή των απορριμμάτων VS φύτευση δένδρων. Εφαρμόζοντας τη μεθοδολογία του οδηγού των Δημοτικών Σχεδίων Μείωσης Εκπομπών (ΔΗΣΜΕ) ” με βάση την σχετική μελέτη περίπτωσης για τους Δήμους Θερμαϊκού και Καλαμαριάς, για τις εκπομπές CO2e από την ταφή των απορριμμάτων και τον αριθμό των νέων δένδρων που θεωρητικά θα έπρεπε να φυτευτούν, για να απορροφηθούν, με βάση τη μεθοδολογία του οδηγού των Δημοτικών Σχεδίων Μείωσης Εκπομπών (ΔΗΣΜΕ ).

Το stand  της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., επισκέφθηκαν Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στελέχη φορέων, συνεργάτες, φοιτητές και μαθητές .