Δυναμική η παρέμβαση της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ στις παράλληλες εκδηλώσεις της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Κυκλικής Οικονομίας FORWARD GREEN και του Φεστιβάλ του Δήμου Θεσσαλονίκης #ThessClean–ThessGreen

Στη διαχείριση αποβλήτων στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και στους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς των Δήμων για την Ενέργεια και το Κλίμα, επικεντρώθηκαν οι παρεμβάσεις της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. στις παράλληλες εκδηλώσεις της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Κυκλικής Οικονομίας FORWARD GREEN και του Φεστιβάλ του Δήμου Θεσσαλονίκης #ThessClean–ThessGreen.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 8 Ιουνίου, συμμετέχοντας στην ημερίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με θέμα «Οι προκλήσεις στο νέο περιβάλλον της Ανακύκλωσης – ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ κος Ιάκωβος Σαρηγιάννης, Μηχανολόγος Μηχανικός, παρουσίασε την “Διαχείριση αποβλήτων στην Ανατολική Θεσσαλονίκη”, υπογραμμίζοντας τα πολύ καλά ποσοστά στην εκτροπή των αποβλήτων από την ταφή και στην ανακύκλωση συσκευασιών στους Δήμους Θέρμης, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς και Πυλαίας-Χορτιάτη, οι οποίοι συνεργάζονται σε ζητήματα σχεδιασμού και εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε εδώ είκοσι περίπου χρόνια.

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου, η κα Κωνσταντία – Αναστασία Κασάπη, MSc Γεωλόγος – Project Manager στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. παρουσίασε το θέμα “το Νέο ΣΥΜΦΩΝΟ ΔΗΜΑΡΧΩΝ για την Ενέργεια και το Κλίμα και ο σχεδιασμός των Δήμων” με τις πρόσφατες αλλαγές στο ΣΥΜΦΩΝΟ των ΔΗΜΑΡΧΩΝ, τον θεσμικά προβλεπόμενο επιχειρησιακό σχεδιασμό των Δήμων και τη σύνδεση του με τα χρηματοδοτικά εργαλεία της πράσινης μετάβασης.

Ο κύκλος της παρουσίας μας στις εκδηλώσεις της έκθεσης και του φεστιβάλ, ολοκληρώθηκε με την εισήγηση του Γενικού Διευθυντή της εταιρείας “Ενεργειακή αξιοποίηση Αστικών Σύμμεικτων Αποβλήτων μύθος ή πραγματικότητα”, με ιδιαίτερη αναφορά στα αποτελέσματα σχετικών μελετών που εκπονήθηκαν στο πλαίσιο Προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Π.Σ. του ΑΠΘ και των Δήμων Θέρμης, Θερμαϊκού και Καλαμαριάς, για το σημαντικά ποσοστά βιοαποβλήτων που περιέχονται στον «πράσινο» κάδο, στην εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, με θέμα «Ενεργειακή αξιοποίηση στερεών αποβλήτων».