Σωκράτης Σαμαράς

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Δήμου Θέρμης

Ο Σωκράτης Σαμαράς είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. από τον Ιούλιο του 2015.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης.

Αποφοίτησε από το Η’ Λύκειο Αρρένων Θεσσαλονίκης και σπούδασε Αρχιτέκτων Μηχανικός στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου. Είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης, του ΣΑΔΑΣ και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας από το 1986.

Η κύρια δραστηριότητα του είναι η μελέτη και η κατασκευή οικοδομικών έργων.

Το Νοέμβρη του 2010 εκλέχθηκε πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Θέρμης και από τότε έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής προστασίας, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής προστασίας, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, εκπρόσωπος της ΠΕΔ ΚΜ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο συντονιστικό όργανο πολιτικής Προσταστίας (ΣΟΠΠ), εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ, στις επιτροπές Διαγωνισμών Έργων της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», εκπρόσωπος στην επιτροπή παραλαβής έργων στο Δήμο, εκπρόσωπος στο κλιμάκιο ελέγχου Περιβάλλοντος (Κ.Ε.Π.Π.Ε.), Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μετανάστευσης, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της εφημερίδας «Θέρμης Δρώμενα» και μέλος της επιτροπής καθορισμού τιμής μονάδας λόγω ένταξης στο σχέδιο Πόλεως.

Έχει υπάρξει διαχειριστής, από τον Δήμο Θέρμης, του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (2001-2013) με θέμα «Ανοιχτά πρωτόκολλα και εργαλεία για την εκπαίδευση και κατάρτιση των εθελοντικών οργανώσεων στον τομέα της πολιτικής προστασίας και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών» με εταίρους τον Δήμο Κομοτηνής, το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, το φορέα Διαχείρισης Εθνικού πάρκου Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου, το Institute of Mathematics and Informatics Bulgarian Academy of Sciences και τον Δήμο Ζlatograd Βουλγαρίας.

Σήμερα είναι Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του Δήμου.

Είναι παντρεμένος με την Δέσποινα Κωφίδου και πατέρας τριών παιδιών, της Μαρίας, του Χρήστου και της Ειρήνης.