Δευτέρα 10 Οκτωβρίου η εναρκτήρια συνάντηση του Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Μαθητών και Γονέων Δήμου Θέρμης

Η Διεύθυνση Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Δήμου Θέρμης και ειδικότερα το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. συνεχίζουν τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης μαθητών και γονέων του Δήμου.

Οι πιο σημαντικές επιρροές στη ζωή ενός παιδιού προέρχονται από την οικογένεια και το σχολείο. Γονείς και εκπαιδευτικοί συνιστούν βασικούς φορείς υποστήριξης των παιδιών, θέλοντας να τα προφυλάξουν και να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους (βιολογικές, συναισθηματικές και κοινωνικές) σε κάθε στάδιο ανάπτυξης τους. Είναι λοιπόν φυσικό να προκύπτουν δυσκολίες στην πορεία ζωής. Παράλληλα, οι πρώτες σχέσεις του παιδιού αναπτύσσονται στο οικογενειακό και σχολικό πλαίσιο, όπου τα παιδιά νιώθουν ασφάλεια, γνωρίζουν την αγάπη, το σεβασμό, την ανάληψη ευθύνης, την ενθάρρυνση, την κατανόηση και λαμβάνουν συμβουλές.

Στόχος του Συμβουλευτικού Σταθμού είναι να προσφέρει σε μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και γονείς την κατάλληλη υποστήριξη, ώστε να επιτυγχάνεται αποτελεσματική επικοινωνία και καλύτερες σχέσεις των μελών της σχολικής και της οικογενειακής κοινότητας.

Συζητώντας με τις ψυχολόγους του προγράμματος δίνεται η δυνατότητα σε παιδιά, εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς, να συζητήσουν προσωπικές ανησυχίες, να επιλύσουν διαφωνίες, να χειριστούν δύσκολες καταστάσεις της καθημερινότητας τους και να υιοθετήσουν νέους πιο αποτελεσματικούς τρόπους επικοινωνίας και βελτίωσης της σχέσης μεταξύ τους.

Οι συναντήσεις (ατομικές, ομαδικές, οικογενειακές) έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα, ισχύει η τήρηση απορρήτου των πληροφοριών και δύναται να υλοποιηθούν δια ζώσης και διαδικτυακά. Το επιστημονικό προσωπικό απαρτίζεται αποκλειστικά από ψυχολόγους.

Αξιοποιώντας την πολυετή γνώση και εμπειρία, έχουν σχεδιαστεί οι ακόλουθες διαθεματικές υπηρεσίες/δράσεις:

  • Ατομική & Οικογενειακή Συμβουλευτική Στήριξη,
  • Σχολές Γονέων,
  • Θεματικές Ημερίδες
  • Συναντήσεις -Συζητήσεις με μαθητές/τριες,
  • Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών

Στο πλαίσιο έναρξης του προγράμματος, προσκαλούμε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη της σχολικής κοινότητας, ήτοι διευθυντές, εκπαιδευτικούς, συλλόγους γονέων – κηδεμόνων και γονείς των μαθητών/τριών των σχολείων εμβέλειας του Δήμου Θέρμης στην εναρκτήρια διαδικτυακή, ενημερωτική συνάντηση που θα υλοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022, και ώρα 17:30 – 18:30. Στη συνάντηση θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι δράσεις του Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης μαθητών και γονέων Δήμου Θέρμης, οι παρεχόμενες υπηρεσίες και η δυνατότητα αξιοποίησης τους.

Ο σύνδεσμος για την είσοδό σας στην εικονική αίθουσα:
https://us02web.zoom.us/j/83302262968?pwd=dk1kVitucHdjSmpab1ZCTnhRNll3dz09
Meeting ID: 833 0226 2968 & Passcode: 702364

Σας περιμένουμε όλους και όλες.

Πληροφορίες: Καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες: 9.00-15.00
Αντιδημαρχία Παιδείας δήμου Θέρμης: 2313.300.764
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.: Ελευθερία Πήτα, Ψυχολόγος, υπεύθυνη προγράμματος τηλ: 2310. 463.930 & e-mail: info@anatoliki.gr

Πληροφορίες για τις δράσεις του προγράμματος στο Ενημερωτικό έντυπο και την Αφίσα του προγράμματος

Αιτήσεις συμμετοχής στις Σχολές Γονέων: