6ος Διαγωνισμός Φωτογραφίας – Απονομή Βραβείων

Την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 στις 6 το απόγευμα, στον πολυχώρο WE διοργανώνεται η εκδήλωση βράβευσης του 6ου διαγωνισμού φωτογραφίας με θέμα: «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ – ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΡΩΝ», που οργανώνει για 6η συνεχή χρονιά η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

67 μαθητές και μαθήτριες από τις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, συμμετείχαν με 163 φωτογραφίες τους, μέσα από τις οποίες προσπάθησαν να δώσουν την δική τους εικόνα για το περιβάλλον και τους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

H Ζωή στη στεριά, οι Βιώσιμες πόλεις, η Ζωή στο νερό, η Ποιοτική εκπαίδευση, η Δράση για το κλίμα, η Φτηνή και καθαρή ενέργεια, η Καλή υγεία & Ευημερία, οι Λιγότερες ανισότητες, η Υπεύθυνη κατανάλωση & παραγωγή, η Μηδενική φτώχεια, η Ειρήνη & Δικαιοσύνη, το καθαρό Νερό & η Αποχέτευση, η Βιομηχανία, Καινοτομία & Υποδομές, η Ισότητα των φύλων και η Συνεργασία για τους στόχους, ήταν οι στόχοι της Βιώσιμης Ανάπτυξης που προσεγγίσθηκαν.

Στην εκδήλωση, θα παρουσιασθούν οι φωτογραφίες με τις οποίες συμμετείχαν οι διαγωνιζόμενοι μαθητές και μαθήτριες και θα απονεμηθούν τα δύο βραβεία καθώς επίσης και οι 10 έπαινοι, σύμφωνα με την αξιολόγηση της κριτικής επιτροπής.

Στην επιτροπή αξιολόγησης του 6ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας, συμμετέχουν οι Γεώργιος Κατσάγγελος, Καθηγητής Σχολής Καλών Τεχνών, τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ, Στυλιανός Ντεξής, Αναπληρωτής Καθηγητής Σχολής Καλών Τεχνών, τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ, Γεωργία Παπαδοπούλου ΕΕΠ, Εργαστήριο Νέων Μέσων τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ, δρ. Αντωνία Δαρδιώτη, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, δρ. Χριστίνα Τσαλίκη Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Μιχελάκη πρώην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και Αριστείδης Κωνσταντινίδης Εκπαιδευτικός, Μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΕΠΕΑ Θέρμης.