5ος Διαγωνισμός Φωτογραφίας – Απονομή Βραβείων

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 στις 6 το απόγευμα, διοργανώνεται διαδικτυακά η εκδήλωση βράβευσης του 5ου διαγωνισμού φωτογραφίας με θέμα: «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ – ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΡΩΝ», που οργανώνει για 5η συνεχή χρονιά η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τη φετινή χρονιά οι συμμετοχές σχεδόν διπλασιάστηκαν με τους συμμετέχοντες να φτάνουν τους 85 μαθητές και μαθήτριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την Κεντρική Μακεδονία, με 230 φωτογραφίες, μέσα από τις οποίες προσπάθησαν να δώσουν την δική τους εικόνα για το περιβάλλον και τους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Στην εκδήλωση, θα παρουσιασθούν οι φωτογραφίες με τις οποίες συμμετείχαν οι διαγωνιζόμενοι μαθητές και μαθήτριες και θα απονεμηθούν τα δύο βραβεία καθώς επίσης και οι 10 έπαινοι, σύμφωνα με την αξιολόγηση της κριτικής επιτροπής.

Μέσα από τις 40 καλύτερες φωτογραφίες της αρχικής επιλογής, 20 του Λυκείου και 20 του Γυμνασίου που θα αναρτηθούν και στο Facebook, η Ζωή στη στεριά, οι Βιώσιμες πόλεις, η Ζωή στο νερό, η Ποιοτική εκπαίδευση, η Δράση για το κλίμα, η Φτηνή και καθαρή ενέργεια, η Καλή υγεία, οι Λιγότερες ανισότητες, η Υπεύθυνη κατανάλωση και η Μηδενική φτώχεια ήταν οι στόχοι της Βιώσιμης Ανάπτυξης που προσεγγίσθηκαν από τις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Στο φετινό διαγωνισμό έλαβαν μέρος μαθητές και μαθήτριες από τις περιφερειακές ενότητες Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Πέλλας ,Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής

Στην επιτροπή αξιολόγησης των φωτογραφιών, συμμετείχαν οι Γεώργιος Κατσάγγελος, Καθηγητής Σχολής Καλών Τεχνών, τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ, Στυλιανός Ντεξής, Αναπληρωτής Καθηγητής Σχολής Καλών Τεχνών, τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ, Γεωργία Παπαδοπούλου ΕΕΠ, Εργαστήριο Νέων Μέσων τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ, δρ. Αντωνία Δαρδιώτη, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, δρ. Χριστίνα Τσαλίκη Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και Δέσποινα Μιχελάκη πρώην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.