Περί τους 50 εθελοντές εκπαιδεύτηκαν στα σεμινάρια εκτάκτων αναγκών που διοργανώθηκαν σε Τουρκία, Βουλγαρία και Ελλάδα το προηγούμενο διάστημα στα πλαίσια του έργου Co-Prevent, BSB802. Αυτά τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν, μεταξύ άλλων, στην τρίτη συνάντηση των εταίρων του έργου που έλαβε χώρα από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου στην πρωτεύουσα της Μολδαβίας, το πράσινο Κισινάου.
Στη συνάντηση προήδρευσε ο Αλεξάντρου Οπρέα, επικεφαλής του Σώματος Επιθεώρησης Εκτάκτων Αναγκών Μολδαβίας, συνοδευόμενος από πολυμελή ομάδα ενστόλων του Σώματος. Στις επιμέρους συζητήσεις αναλύθηκαν οι τρόποι υλοποίησης και εξέλιξης των δραστηριοτήτων με σκοπό τον περιβαλλοντικό έλεγχο και τη συνεργασία για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στις τέσσερις χώρες-εταίρους. Έγινε εκτενής αναφορά στις επικείμενες συναντήσεις του επόμενου έτους, στην Αττάλεια όπου θα συναντηθούν εμπειρογνώμονες στην αντιμετώπιση καταστροφών για επιπλέον κατάρτιση και ανταλλαγή εμπειριών, στη Βουλγαρία όπου θα μετεκπαιδευτούν οι εθελοντές των σεμιναρίων και στο καταληκτικό συνέδριο του έργου, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Το Σώμα Επιθεώρησης Εκτάκτων Αναγκών Μολδαβίας και επίσημος διοργανωτής της συνάντησης ξενάγησε τα μέλη των αποστολών των χωρών-εταίρων στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης, στο εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων και στα δύο περιφερειακά κέντρα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. Παρουσιάστηκε ο κρατικός μηχανισμός αντίδρασης σε περίπτωση έκτακτου επεισοδίου εθνικής κλίμακας και οι νεωτερισμοί που εισήχθησαν μετά την επίσημη υποψηφιότητα της χώρας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην ΕΕ.
Το ευρωπαϊκό έργο CO-PREVENT χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας «Black Sea Basin ENI CBC 2014-2020». Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ συμμετέχει ως εταίρος με συνεργαζόμενο φορέα τον Δήμο Δέλτα.
Η έναρξη των εργασιών της συνάντησης των εταίρων του έργου Co-Prevent στη Μολδαβία συνέπεσε με τη Διεθνή Μέρα Μαύρης Θάλασσας.