banner logo site gr1

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.

AΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

  

ΝΕΑ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διαδικτυακό ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ του έργου “COASTING PLUS”

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διαδικτυακό Τοπικό Συνέδριο του έργου “COASTING PLUS - Transferring Coastal Integrated governance for sustainable tourism” που πραγματοποιήθηκε με συνδιοργάνωση του Δήμου Αριστοτέλη, πιλοτική περιοχή του έργου, και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., εταίρο του έργου στην Ελλάδα, την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022.

Screenshot 16Η Ημερίδα είχε σκοπό της την παρουσίαση του έργου “COASTING PLUS”, των αποτελεσμάτων της πιλοτικής εφαρμογής του καθώς και άλλων καλών πρακτικών παράκτιας διακυβέρνησης και βιώσιμου τουρισμού.

Η κα Βασιλική Παπαδοπούλου, υπεύθυνη του έργου εκ μέρους της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. και συντονίστρια της Ημερίδας, καλωσόρισε τους καλεσμένους και ανάφερε τους στόχους του Τοπικού Συνεδρίου. Στη συνέχεια, ο κος Νικόλαος Αυγερινός, Αντιδήμαρχος Διοικητικών, Οικονομικών Υπηρεσιών και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αριστοτέλη, αναφέρθηκε στη συμβολή του έργου COASTING PLUS στην περιοχή με την προώθηση καλών πρακτικών παράκτιας διαχείρισης, προστασίας και βιώσιμου τουρισμού καθώς επίσης και στις ενέργειες του Δήμου αναφορικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη, μέσω συνεργασιών οι οποίες έχουν προκύψει και από άλλα συγχρηματοδοτούμενα έργα. Τους χαιρετισμούς των εργασιών της Ημερίδας έκλεισε ο κος Ιάκωβος Σαρηγιάννης, Γενικός Διευθυντής της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. ο οποίος καλωσόρισε από τη μεριά του τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας και της προώθησης πρακτικών βιωσιμότητας για την ανάπτυξη μιας περιοχής.

Ξεκινώντας τις παρουσιάσεις, ο κος Χαράλαμπος Βασιλειάδης, εκπρόσωπος της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. αναφέρθηκε στους στόχους του έργου COASTING PLUS,στις δράσεις οι οποίες έχουν γίνει μέχρι σήμερα και παρουσίασε το Τοπικό Πρωτόκολλο Πολυεπίπεδης Παράκτιας Διακυβέρνησης για το Βιώσιμο Τουρισμό, το οποίο εκπονήθηκε στο πλαίσιο του έργου για το νησί Screenshot 5της Αμμουλιανής. Το Τοπικό Πρωτόκολλο για το νησί της Αμμουλιανής αποτελεί το κοινό όραμα των τοπικών φορέων του νησιού, με προτεινόμενες κατευθύνσεις και δράσεις για την εκπλήρωσή του, ως αποτέλεσμα της συμμετοχικής διαδικασίας της πιλοτικής εφαρμογής του έργου και της ενεργού συμμετοχής του τοπικού πληθυσμού της Αμμουλιανής. Το όραμα το οποίο τέθηκε για το νησί της Αμμουλιανής αποτελεί την κοινή επιδίωξη για τη μετατροπή της περιοχής σε έναν πράσινο και βιώσιμο τουριστικό προορισμό με το Σλόγκαν «Αμμουλιανή – Green Island». Η δεύτερη παρουσίαση έγινε από τον κο Έκτωρα Τσατσούλη εκπρόσωπο της εταιρείας TREK Development, ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα και τις δράσεις του έργου COASTING, προηγούμενο έργο επάνω στη μεθοδολογία του οποίου στηρίχθηκε το έργο COASTING PLUS, της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας. Στη συνέχεια, η κα Σταματία Πετρίδου, εκπρόσωπος της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., παρουσίασε την έννοια των Περιβαλλοντικών Συμβολαίων Θαλάσσιων Προστατευόμενων Περιοχών την εφαρμογή και τα αποτελέσματα του έργου TUNE UP στο Δέλτα του Αξιού. Επόμενος ομιλητής στη διαδικτυακή Ημερίδα ήταν ο κος Νικόλαος Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η εισήγησή του στην Ημερίδα αφορούσε το έργο POSBEMED2 και τις δράσεις για την ανάδειξη της σημασίας του φυτού Posidonia Oceanica και της αειφορικής διαχείρισης των Συστημάτων Ποσειδωνίας και Αμμοθίνων, παρουσιάζοντας παράλληλα και κάποια από τα αποτελέσματα του έργου στο Δ. Θερμαϊκού. Η τελευταία παρουσίαση έγινε από τον κο Ευστάθιο Κοντό, Γενικό Γραμματέα του Δήμου Τήλου ο οποίος παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του νησιού της Τήλου αναφορικά με την κυκλική οικονομία και τις δράσεις σχετικά με την ενεργειακή αυτάρκεια τη διαχείριση αποβλήτων καθώς και το νέο σχεδιασμό αναφορικά με τη διαχείριση του νερού.
Το διαδικτυακό Τοπικό Συνέδριο του έργου COASTING PLUS αποτέλεσε την τελευταία δράση του έργου στον ελλαδικό χώρο. Επόμενα βήματα αποτελούν η υπογραφή του Τοπικού Πρωτοκόλλου από τους τοπικούς φορείς του νησιού της Αμμουλιανής, η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου στο Τελικό Συνέδριο το οποίο θα διοργανωθεί στις 21 Ιουνίου στο Dubrovnik της Κροατίας και η υπογραφή ενός Μνημονίου Συνεργασίας σε Διεθνές Επίπεδο αναφορικά με τη μεταφορά τεχνογνωσίας Πολυεπίπεδης Παράκτιας Διακυβέρνησης μέσω του έργου COASTING PLUS.

Το έργο COASTING PLUS ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2021 και προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2022. Στο εταιρικό σχήμα του έργου COASTING PLUS συμμετέχουν έξι οργανισμοί από την Ισπανία, την Κροατία, την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Ελλάδα και την Ιταλία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο:
Βασιλική Παπαδοπούλου, Υπεύθυνη Έργου, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.
Βασιλειάδης Χαράλαμπος, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ.: +30 2310 463 930

Ιστοσελίδα του έργου: https://coasting.interreg-med.eu/
Ιστοσελίδα έργου ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.: http://anatoliki.gr/el/sygxrimatodotoymena-erga/topiki-anaptyksi/1062-coasting 

 

 

 

 
 
 
Syndesmos meleti agoras 002
 
diaxeirisi apovliton Page 1
 
02 Η διαχείριση αποβλήτων στην Ανατολική Θεσσαλονίκη 2021
 
1 
 
1
 
logo ManagEnergy frontpage
 
 Μακεδονική Κουζίνα
 
iso