banner logo site gr1

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.

AΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

  

ΝΕΑ

2ο Διεθνές Συνέδριο Βιώσιμου Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Interreg Med έργου SUSTOWNS στη Θεσσαλονίκη

SusTowns23092021 01Την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ, το 2ο Διεθνές Συνέδριο για τον Βιώσιμο τουρισμό του Ευρωπαϊκού Interreg Med έργου SUSTOWNS, στο ξενοδοχείο GRAND HOTEL PALACE στη Θεσσαλονίκη. Το συνέδριο οργανώθηκε ως “COVID Free” εκδήλωση και υλοποιήθηκε υβριδικά, με δυνατότητα συμμετοχής ομιλητών και συνέδρων και διαδικτυακά, με αποτέλεσμα τη διευρυμένη συμμετοχή από συνέδρους προερχόμενους τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και του Δήμους Βόλβης και Αριστοτέλη που έχουν ενεργά εμπλακεί στο έργο SUSTOWNS.

Το συνέδριο αποτέλεσε μέρος ενός διήμερου προγράμματος, όπου οι διεθνείς προσκεκλημένοι, προερχόμενοι από τις 7 χώρες-εταίρους του έργου, είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτική επίσκεψη. Αυτή περιλάμβανε διέλευση μέσα από τις συναρπαστικές διαδρομές του Δήμου Βόλβης και άφιξη στην Ουρανούπολη του Δήμου Αριστοτέλη, από όπου μετέβησαν σε θαλάσσια κρουαζιέρα περιμετρικά του Αγίου όρους, γνωρίζοντας αυτό τον μοναδικό και εμβληματικό για την Ορθοδοξία προορισμό.

SusTowns23092021 02Παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους το διεθνούς ακτινοβολίας γεγονός εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης όπως κ. Κων/νος Πάλλας περιφερειακός Σύμβουλος ΠΚΜ και αντιπρόεδρος της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ, ο κ. Χρήστος Βογιατζής, Αντιδήμαρχος Δήμου Θερμαϊκού, και ο κ. Νικόλαος Αυγερινός Αντιδήμαρχος Δ. Αριστοτέλη που στο 2ο μέρος της εκδήλωσης παρουσίασε στο διεθνές κοινό τον Δήμο Αριστοτέλη και την προσπάθεια που κάνει στην προώθηση του προσκυνηματικού τουρισμού ως εργαλείο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης για την περιοχή.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν δια ζώσης ο πρόεδρος της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ κ. Σωκράτης Σαμαράς και διαδικτυακά ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στυλιανός Βαλιάνος. Εκτός από τους δια ζώσης και διαδικτυακούς συνέδρους το συνέδριο είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει και το ευρύτερο κοινό καθώς προβάλλονταν ταυτόχρονα και στο κανάλι της Ανατολική AE στην πλατφόρμα youtube.

Το πρώτο μέρος του προγράμματος περιλάμβανε εισηγήσεις από την εκπρόσωπο της ΠΚΜ κας Αργυρώ Παπαϊωάννου που αναφέρθηκε στις δράσεις της περιφέρειας για το βιώσιμο τουρισμό και τον κ. Ευάγγελο Κυριακού, Υπεύθυνο Τουρισμού του Δήμου Έδεσσας που αναφέρθηκε, στο πλαίσιο της Βιώσιμης Τουριστική Ανάπτυξης & Δικτύωση στις Πόλεις Μικρής Κλίμακας στην περίπτωση των πόλεων της Αρχαίας Εγνατίας Οδού.

SusTowns23092021 03SusTowns23092021 04

Το έργο SUSTOWNS και τη συμβολή του στο μετασχηματισμό των μικρών Μεσογειακών Πόλεων σε Βιώσιμους Τουριστικούς Προορισμούς παρουσίασαν οι κκ Χαράλαμπος Βασιλειάδης και Francesco Fιlippi εκπροσωπώντας το εταιρικό σχήμα του έργου.

Το ενδιαφέρον των συνέδρων κέντρισε η ενδιαφέρουσα εισήγηση της εκπροσώπου της Κοινής Διαχειριστικής Γραμματείας Interreg MED Programme κας Pascale Fauveau-Lagaye, που έδωσε το στίγμα του νέας προγραμματικής περιόδου σε σχέση με τη θεματική του Τουρισμού και της βιωσιμότητας.

Η εισήγηση των κκ Δρ. Χάρη Κοκκώση και Δρ. Σπύρου Νιαβή, από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το οποίο μετέχει ταυτόχρονα ως εταίρος και στο οριζόντιο πρόγραμμα- ομπρέλα του Interreg MED «SUSTAINABLE TOURISM» έτυχε θερμής υποδοχής και αποδοχής καθώς παρουσίασε σημαντικά στοιχεία που αφορούν τη βιωσιμότητα του τουρισμού σε ευρωπαϊκό και μεσογειακό επίπεδο.

Στο 2ο μέρος της εκδήλωσης την σκυτάλη πήραν οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των Ευρωπαϊκών πιλοτικών Δήμων του προγράμματος που παρουσίασαν την εμπειρία τους και τα οφέλη που αποκόμισε ο Δήμος τους μετέχοντας στις δράσεις του έργου SUSTOWNS, στην προσπάθεια μεταστροφής τους σε βιώσιμους τουριστικούς προορισμούς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ http://www.anatoliki.gr/el/sygxrimatodotoymena-erga/topiki-anaptyksi/831-sus-towns
καθώς και την ιστοσελίδα του έργου https://sustowns.interreg-med.eu/ 

 

 

 

 
SBAK Page 1
 
symfono dimarxon
 
logo ManagEnergy frontpage
 

xartes 

 

 Μακεδονική Κουζίνα
 
iso