banner logo site gr  

  

Διαδικτυακή συζήτηση για το σχέδιο Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης, του Δήμου Bόλβης

Μετά και την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου για την Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη που πραγματοποιήθηκε δια ζώσης τον Οκτώβριο του 2020 στο Δήμο Βόλβης, η Ομάδα Τοπικής Υποστήριξης του Δήμου συνεδρίασε για 2η φορά διαδικτυακά την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021, στο πλαίσιο του έργου SUSTOWNS.

Αντικείμενο της 2ης αυτής συνεδρίασης αποτέλεσε η διαβούλευση πάνω στο προσχέδιο του Σχεδίου Δράσης για το βιώσιμο τουρισμό στο Δήμο Βόλβης, ένα έγγραφο που αποτελεί τον πυρήνα των πιλοτικών δράσεων που εξελίσσονται αυτή την περίοδο ταυτόχρονα σε όλους τους πιλοτικούς Δήμους του προγράμματος INTERREG MED SUSTOWNS ανά την Ευρώπη. Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ, συμμετέχοντας ως εταίρος στο έργο και με τη βοήθεια των 2 συνεργαζόμενων πιλοτικών Δήμων της Βόλβης και του Αριστοτέλη, προωθεί την προσαρμογή της μεθοδολογίας του έργου για ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο.

Ο Δήμαρχος Βόλβης, κ. Διαμαντής Λιάμας, χαιρέτησε την εκδήλωση ευχόμενος ο Δήμος με την επαναλειτουργία της παγκόσμιας οικονομίας στη μετά COVID εποχή να εξελιχθεί σε τουριστικό προορισμό με ισχυρό στίγμα. Παρευρέθηκαν και συμμετείχαν επίσης ενεργά με παρεμβάσεις η κα Κυριακή Τσουραλάκη Προέδρος Τουριστικής Επιτροπής του δήμου, ο κος Δημήτρης Πασσιάς πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δ. Βόλβης, η αντιπρόεδρος Κοινωνικής Πρόνοιας κα Σαλέπη Στέλλα καθώς και εκπρόσωποι επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Εκ μέρους της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ ο κος Βασιλειάδης Χαράλαμπος έκανε μια σύντομη αναφορά στην εξέλιξη του έργου SUSTOWNS, μεταφέροντας παράλληλα στους παρευρισκόμενους παραδείγματα από τις πιλοτικές δράσεις άλλων εταίρων από την Κροατία και Ισπανία.

Ο κ. Ευάγγελος Κυριακού, Υπεύθυνος Τουρισμού του Δήμου Έδεσσας, στην παρουσίαση του με θέμα τη Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη σε πόλεις μικρής κλίμακας, ανέλυσε διεξοδικά την έννοια της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και το πως ο Δήμος της Έδεσσας προσπαθεί να πετύχει τους επι μέρους στόχους του, στο τομέα αυτό.

Η κα Ιωάννα Ποθητάκη, εκπρόσωπος της LEVER ΑΕ, παρουσίασε το προσχέδιο δράσης που εκπόνησε η εταιρία σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., εκπροσώπους του Δήμου και φορέων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν και συντόνισε τη διαβούλευση που ακολούθησε. Η εταιρία έχει αναλάβει, μετά από διαγωνιστική διαδικασία στο πλαίσιο του έργου, να εκπονήσει τον ανασχεδιασμό της τουριστικής προβολής της περιοχής με σχέδιο δράσης για τον βιώσιμο τουρισμό, σχεδιασμό νέων τουριστικών πακέτων και χάραξη σχεδίου μάρκετινγκ για την προώθηση αυτών καθώς και να παρέχει ενημέρωση και συμβουλευτική υποστήριξη σε νέους Δήμους που θα θελήσουν να ενημερωθούν για το μοντέλο βιώσιμης τουριστικής Ανάπτυξης που προωθεί το πρόγραμμα SUSTOWNS.

Παρέμβαση έκανε και ο κ. Ιάκωβος Σαρηγιάννης, Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΤΑ, Ανατολικής Θεσσαλονίκης επισημαίνοντας τη σημασία που έχει ο σχεδιασμός της βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης της περιοχής, το «χτίσιμο» του «βιώσιμου και του πράσινου» προφίλ του Δήμου, στο να προσελκύσουν τους τουρίστες που αναζητούν εναλλακτικούς και ποιοτικούς προορισμούς.

Τονίστηκε από όλους τους παρευρισκόμενους η διαπίστωση ότι η το μεγάλο πλήγμα που δέχθηκε ο τουρισμός παγκοσμίως ως επίπτωση της πανδημίας του COVID 19, αποτελεί ταυτόχρονα και έναν επιταχυντή εξελίξεων στα τουριστικά δεδομένα, καταδεικνύοντας την ανάγκη για οργανωμένο και στοχευμένο σχέδιο δράσης, που θα αποσκοπεί σε βελτίωση των παροχών και υποδομών πρώτα απ’ όλα για τους ίδιους τους δημότες και στη συνέχεια, με την ουσιαστική συμμετοχή των τελευταίων, προς τον εισερχόμενο τουρισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ http://www.anatoliki.gr/el/sygxrimatodotoymena-erga/topiki-anaptyksi/831-sus-towns καθώς και την ιστοσελίδα του έργου https://sustowns.interreg-med.eu/ 

 

 

 

 

Για περισσότερα νέα κάνετε κλίκ εδώ

 

 

 
SBAK Page 1
 
symfono dimarxon
 
logo ManagEnergy frontpage
 

xartes 

 

 Μακεδονική Κουζίνα
 
iso